Miriam Kerver en Yolan Witterholt

Schrijftrainingen Online is een samenwerkingsverband van  Miriam Kerver Tekst en Training en  TG Tekst en Training.  We zijn beiden docent schrijfvaardigheid aan de School voor Journalistiek in Utrecht en daarnaast schrijvers en schrijftrainers in alle denkbare vaardigheden en genres. We gaven trainingen in het bedrijfsleven, bij overheden, non-profit-organisaties en op redacties in de journalistiek. Op de werkplek, in zaaltjes, via de e-mail en online.

Miriam Kerver

“Taal is gereedschap waarmee je ontzettend veel kunt.”

Yolan Witterholt

“Ik verbaas me steeds weer over de kracht van taal.”

Waarom bundelden wij onze krachten als trainer?

Omdat we iets te bieden hebben wat de grote instituten niet bieden. Expertise gecombineerd met kleinschaligheid. We stelden uit alle onderwerpen waarover we trainingen gaven een programma samen van trainingen die vaak gevraagd worden en waar we goed in zijn. Vervolgens kozen we uit ons netwerk de beste trainers die ons kunnen aanvullen.

In onze trainingen kiezen we er heel bewust voor om met kleinere groepen en alleen incompany te werken, zodat onze deelnemers er echt wat mee opschieten in de praktijk. We geven praktische en direct bruikbare tips en weten goed de vinger op de zere plek te leggen in teksten die we onder ogen krijgen. Als trainers zijn we duidelijk in de feedback die we geven. Daarbij vertellen we niet alleen wat er goed of niet goed is, maar vooral ook hoe je verbeteringen kunt aanbrengen. 

Trainers die midden in de praktijk staan.

Schrijven, herschrijven en redigeren doen we zelf natuurlijk ook, elk voor ons eigen bedrijf. Om dansles te kunnen geven moet je wel kunnen dansen. We schreven en schrijven professionele teksten voor uiteenlopende opdrachtgevers en dat blijven we ook doen. We zien er dan ook op toe dat al onze trainers midden in de praktijk staan. 

Bij Schrijftrainingen Online bundelen we onze krachten als trainers en doen we waar we het allerbeste in zijn: anderen handvatten geven om de beste teksten uit zichzelf te halen. Daarbij richten we ons specifiek op incompanytrainingen (fysiek of online) omdat we hebben ervaren dat die het beste werken. Daarvoor maken we onze trainingen ‘op maat’.