Professioneel schrijven, goed overkomen in elke zakelijke tekst die je schrijft.

Zoals binnen elke organisatie wordt er vermoedelijk ook bij u veel geschreven. Niet alleen mails en korte berichten maar ook adviesteksten, memo’s, persberichten, webteksten en vaak nog wel meer. En misschien zou u het wel wat professioneler willen zien. In deze training leren deelnemers hoe ze heldere, trefzekere en niet onnodig lange of langdradige teksten schrijven. Ze werken aan een professioneel aandoende stijl die prettig leest en klantgericht is, en niet (te) ambtelijk. Bovendien raken ze vertrouwd met schrijven volgens het piramideprincipe, dat zowel schrijver als lezer een hoop tijd bespaart. 

Voor iedereen die wil leren hoe je aansprekende professionele teksten schrijft in een zakelijke en toch prettig leesbare schrijfstijl. Daarbij gaat het om zowel korte als langere teksten, mails, adviesnota’s, memo’s, persberichten, webteksten of specifieke tekstsoorten waar deelnemers in hun eigen werk mee te maken hebben. 

We oefenen en we analyseren. De deelnemers schrijven zelf veel verschillende teksten en tekstjes en krijgen daar feedback op. Ze leren wat schrijven volgens het piramideprincipe inhoudt en hoe ze daarmee tijd kunnen besparen. Daarnaast analyseren we bestaande teksten: waarom zijn die goed, of waarom juist niet? Wat kan er beter? Deelnemers kunnen teksten uit hun eigen werk inbrengen. 

  • Deelnemers weten met welke schrijftechnieken ze vlotte zakelijke teksten kunt schrijven
  • Ze gaan met een andere blik naar hun eigen (en elkaars) professionele teksten kijken
  • Hun teksten zijn makkelijk te scannen, de lezer vindt snel wat hij zoekt
  • De teksten komen voortaan professioneel over en lezen prettig


  • Lezersgericht schrijven
  • Schrijven vanuit verschillende invalshoeken
  • Schrijven volgens het piramideprincipe
  • Vlot, aantrekkelijk en tegelijkertijd professioneel formuleren
  • Vermijden van onnodig ambtelijk of wollig taalgebruik


Deze training gaat uit van 4 fysieke dagdelen van 3 uur of 6 online dagdelen van 2 uur. Een fysiek dagdeel kost 750 euro, een online dagdeel van 2 uur kost 550 euro. Hiervoor maken we de training op maat, wat wil zeggen dat we hem aanpassen aan het werk van de deelnemers. 

Waarom moet je ons hiervoor hebben?

Onze trainers hebben stuk voor stuk rijke ervaring in schrijven en herschrijven van zakelijke teksten. We weten als geen ander hoe belangrijk het is dat je weet voor wie je schrijft en met welk doel je lezer jouw tekst leest.  

Correctheid

Een tekst met taalfouten treft geen doel. Correctheid is eis nummer één.

begrijpelijkheid

Wie een tekst niet begrijpt zal er ook niet door aangesproken worden.

bondigheid

Niemand zit te wachten op een nodeloos lang verhaal of wollig taalgebruik.

Publiekgerichtheid

Elke doelgroep vraagt om een andere aanpak en een andere schrijfstijl.

Vraag meer informatie: