Aanbod online trainingen

We hebben zes schrijftrainingen met open inschrijving. Ze zijn allemaal gericht op de wat hoger opgeleide professional en kenmerken zich door de grote mate van praktische toepasbaarheid.

Publiekgericht en aantrekkelijk schrijven

Wees je er altijd van bewust voor wie je eigenlijk schrijft en welke eisen dat stelt aan je tekst. Werk aan een eigen schrijfstijl die je teksten prettiger leesbaar maakt en krijg meer plezier in schrijven. 

Journalistiek schrijven

In deze training leer je alles over journalistieke genres, een journalistieke schrijfstijl. Je leert een plan maken voor een journalistieke of bedrijfsjournalistieke productie en schrijft teksten in meerdere genres.

Professioneel schrijven

Wie op een wat hoger niveau werkt, schrijft doorgaans veel. In deze training komen de verschillende zakelijke tekstgenres voorbij, lange en korte, en leer je hoe je die het beste aanpakt.

Eindredactie en tekstcorrectie

Eindredactie is meer dan de foutjes uit een tekst halen. Deze training laat zien wat je allemaal geacht wordt te doen en hoe je daarbij het handigst te werk gaat. Daarbij werk je bijv. ‘van groot naar klein’.

 Correct Nederlands schrijven NT2

Nederlands is niet je moedertaal maar je beheerst hem al prima. Misschien heb je al meerdere cursussen gedaan maar het schrijven gaat nog niet perfect. Met deze trainingen helpen we je een heel eind verder. 

Foutloos Nederlands schrijven

Je schrijft al prima maar helemaal foutloos is het toch nog niet. Daar wil je wat aan doen want 100% correcte teksten en tekstjes maken nou eenmaal een betere indruk. Deze training helpt je een flink eind vooruit.