Aanbod incompany trainingen (fysiek of online)

We hebben zes incompany schrijftrainingen Ze zijn allemaal gericht op de wat hoger opgeleide professional en kenmerken zich door de grote mate van praktische toepasbaarheid. In overleg zijn er ook andere trainingen mogelijk dan deze ’top 6′.

Publiekgericht en bondig schrijven

Wees je er altijd van bewust voor wie je eigenlijk schrijft en welke eisen dat stelt aan je tekst. Hoe houd je het kort en bondig? Werk aan een eigen schrijfstijl die je teksten prettiger leesbaar maakt.

Journalistiek schrijven

In deze training leer je alles over journalistieke genres, een journalistieke schrijfstijl. Je leert een plan maken voor een (bedrijfs)journalistieke productie en schrijft teksten in meerdere genres.

Professioneel schrijven

Wie op een wat hoger niveau werkt, schrijft doorgaans veel. In deze training komen de verschillende zakelijke tekstgenres voorbij, lange en korte, en leer je hoe je die het beste aanpakt zodat je teksten aantrekkelijker worden

Eindredactie en tekstcorrectie

Eindredactie is meer dan de foutjes uit een tekst halen. Deze training laat zien wat je allemaal geacht wordt te doen en hoe je daarbij het handigst te werk gaat. Daarbij werk je bijv. ‘van groot naar klein’.

 Correct Nederlands schrijven NT2

Nederlands is niet je moedertaal maar je beheerst hem al prima. Misschien heb je al meerdere cursussen gedaan maar het schrijven gaat nog niet perfect. Met deze training helpen we je een heel eind verder. 

Een interview afnemen en schrijven

Je gaat iemand interviewen en wilt er graag een mooie tekst van maken. Hoe bereid je zo’n klus voor, wat zijn belangrijke tips voor tijdens een interview en hoe verwerk je de opname tot een mooie tekst?