Hoe werkt het in zo’n virtual classroom of virtuele klas? Je werkt in kleine groepjes van 3-6 deelnemers via Zoom. Dit programma is gratis te downloaden (www.zoom.com). Ben je onbekend met Zoom, dan sturen we je een concrete handleiding van 1 A4. Het is heel eenvoudig maar wel nodig dat je computer een ingebouwde camera en microfoon heeft en dat je wifi goed werkt.

Hoe bereid je je voor op de les?

Voor het begin van elke les ontvang je van Schrijftrainingen Online een uitnodiging in je mail met daarin een link. Een paar minuten voordat de les begint klik je op die link en de rest wijst zich dan vanzelf. Je klikt je camera en je microfoon aan en je kunt beginnen. Natuurlijk kun je ons vooraf ook altijd vragen stellen via de mail.

Hoe werkt het tijdens een les?

Eigenlijk net als in een fysieke schrijftraining. Je zit samen met je medecursisten in een groepje. Tijdens de les hoor en zie je elkaar op je beeldscherm. Videobellen, maar dan met meer dan 2 personen. De trainer geeft uitleg en deelnemers maken tijdens de les opdrachten, waar ze direct feedback op krijgen. Van elkaar en van de trainer. Het is ook mogelijk dat de trainer je via je scherm laat meekijken naar een presentatie, voorbeeldtekst of filmpje. Via de chatfunctie wisselen we theorie en opdrachten uit. Als je dat wilt, krijg je direct feedback op de opdrachten.

Is een digitale training geen aanslag op mijn privacy?

Nee hoor. Schrijftrainingen Online werkt met de beveiligde versie van Zoom en alleen jij en je medecursisten hebben toegang tot de les. Voor sommige trainingen vragen we je om ter voorbereiding eigen teksten in te sturen, dat kan ook gewoon per mail. Wil je niet dat we teksten van jou via Zoom behandelen, dan vermeld je dat op het  inschrijfformulier. Je kunt er ook voor kiezen om je teksten te anonimiseren.

We hebben hier inmiddels al veel ervaring mee opgedaan en zijn er zelf heel enthousiast over.

Wat kost een online schrijftraining?

Alle cursussen bestaan uit 4 lessen van 2 uur en daarnaast 3 feedbackmomenten: 2 gedurende de training en 1 binnen 3 maanden na afloop. Ook het lesmateriaal en/of boek is inbegrepen.

De prijs: 650 euro inclusief btw.