Hoe werkt een online incompanytraining?

Kleine groepen en persoonlijk contact met de andere deelnemers en trainer

Een fysieke cursus spreekt voor zich: we komen naar het bedrijf of de orgainsatie en verzorgen de lessen daar ergens in een zaaltje (of we regelen zelf een locatie). Online lessen vinden plaats in de virtual classroom: deelnemers wonen de lessen bij op de eigen laptop of computer. Het enige dat ze ervoor nodig hebt is een goede internetverbinding en een ingebouwde camera en microfoon in de computer. We werken doorgaans met Zoom, een heel gemakkelijk programma (desgewenst kiezen we een andere app). Vooraf ontvangen de deelnemers zo nodig een heldere uitleg.

We hebben inmiddels (o.a. door corona) veel ervaring opgedaan met online incompanytrainingen en het werkt uitstekend. Ook online geeft een incompanytraining voordelen boven trainingen met een open inschrijving. De deelnemers kennen elkaar, weten waar ze mee bezig zijn en kunnen het geleerde direct en samen in de praktijk brengen. Door middel van de ‘breakoutrooms’ kunnen cursisten ook in kleine groepjes of duo’s  werken. 

We werken meestal met Zoom en soms met Teams

Veel mensen hebben er in coronatijd inmiddels al mee gewerkt maar ook voor wie het nieuw is: het werkt heel eenvoudig. Je klikt op de uitnodiging die je voor elke les in je mail krijgt en je bent binnen. Wil je niet dat we zien hoe je woont of waar je bent? Dan kies je eenvoudig een andere achtergrond achter je. Wie ons laat weten dat hij graag een beknopte handleiding ontvangt, krijgt hem per kerende mail. 

Een les bijwonen

Je downloadt voordat de cursus begint Zoom gratis op je computer of laptop. Voorafgaand aan de les ontvang je in de mail een uitnodiging en daar klik je op, op het moment dat je de les binnen wilt gaan. De trainer laat je ‘binnen’ en je klikt onderin beeld op de camera en de microfoon zodat die aan gaan. Zo ben je in beeld en kunnen de anderen je horen. Als je er weer uit wilt, ‘hang’ je ‘op’ door op het rode telefoontje te klikken.