Hoe werkt een online training?

Kleine groepen en persoonlijk contact met de andere deelnemers en trainer

In de zogenaamde virtual classroom woon je de lessen bij: op je eigen laptop of computer. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een goede internetverbinding en een ingebouwde camera en microfoon in je computer. We werken met Zoom, een heel gemakkelijk programma. Vooraf ontvang je een heldere uitleg.

We werken meestal met Zoom en soms met Teams

Veel mensen hebben er in coronatijd inmiddels al mee gewerkt maar ook voor wie het nieuw is: het werkt heel eenvoudig. Je klikt op de uitnodiging die je voor elke les in je mail krijgt en je bent binnen. Wil je niet dat we zien hoe je woont of waar je bent? Dan kies je eenvoudig een andere achtergrond achter je. Wie ons laat weten dat hij graag een beknopte handleiding ontvangt, krijgt hem per kerende post. Ook al voordat je ingeschreven staat. 

Een les bijwonen

Je downloadt voordat de cursus begint Zoom gratis op je computer of laptop. Voorafgaand aan de les ontvang je in de mail een uitnodiging en daar klik je op, op het moment dat je de les binnen wilt gaan. De trainer laat je ‘binnen’ en je klikt onderin beeld op de camera en de microfoon zodat die aan gaan. Zo ben je in beeld en kunnen de anderen je horen. Als je er weer uit wilt, ‘hang’ je ‘op’ door op het rode telefoontje te klikken.