Je zou het niet zeggen, maar we schrijven meer dan ooit. En correct Nederlands schrijven is dan niet altijd eenvoudig. We tikken mailtjes, schrijven memo’s en notuleren vergaderingen en voor je het weet sluipt er een fout of een foutje in. Gebeurt dat in een gesprek, dan horen veel mensen dat vaak niet eens. Maar in al die geschreven teksten en berichten liggen je taalfouten genadeloos aan de oppervlakte. Vervelend. Je wilt immers dat je teksten piekfijn in orde zijn. In deze cursus gaan we er iets aan doen.

Voor wie?

Voor iedereen die wel eens een taalfout maakt en die dat vervelend vindt. Is het nou vindt u of vind u? Ga je ervanuitervan uit of er vanuit? Koop je je appels bij de groentenboer of de groenteboer? Wanneer is een komma nou op z’n plaats en wanneer niet, en wat doet een puntkomma eigenlijk? Geef je hen of hun een kopje koffie en is er iets wat of iets dat je boos maakt?

Wat doen we tijdens de lessen Correct Nederlands schrijven?

Oefenen. We geven steeds wat theorie en je bereidt de lessen voor, en daarna oefenen we daar direct mee. Je bent vier lessen lang lekker bezig met de Nederlandse taal, die veel duidelijke regels bevat maar helaas ook veel uitzonderingen daarop: je leert welke dat zijn. Daarbij houden we het bij de belangrijkste kwesties zoals de d/t en bij de meest gestelde taalvragen. Je krijgt geen lange theoretische verhandelingen. We leggen de regels bondig en helder uit. Gelegenheid om tussendoor vragen te stellen (ook per mail) is er altijd.

Wat bereik je met deze training ?

  • Je kent de belangrijkste taalregels
  • Je maakt minder taalfouten
  • Je kunt snel opzoeken hoe het ook alweer zit

Wat komt er aan bod?

  • Werkwoordspelling
  • Spelling overige woorden
  • Veelvoorkomende taalfouten
  • Interpunctie
Wanneer wil je starten?

De eerstvolgende startdata zijn:

Vrijdag 12 juni (avond)

Donderdag 10 september (avond)

Woensdag 25 november (middag)

direct inschrijven

Je kunt je direct inschrijven via ons inschrijfformulier.

Heb je nog vragen? Mail ons dan.

meer trainingen

Schrijftrainingen Online heeft een gevarieerd aanbod aan schrijftrainingen. Van Eindredactie en correctie tot Zakelijk bloggen.